new-logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

APK keuring bij Autobedrijf Tanis in Waddinxveen

We verzorgen graag de APK-keuring van uw auto. Maak hiervoor een afspraak via werkplaats@autobedrijftanis.nl of bel ons. Doorgaans brengt u de auto ’s morgens en staat deze aan het eind van de dag, gekeurd en wel weer klaar. Als u wilt, kunt tussentijds gebruik maken van een leenauto. Wil je er liever op wachten? Laat het ons weten. Neem een lekker kopje koffie en maak gebruik van het WiFi-netwerk, terwijl wij uw auto keuren. 

Wat is APK? 
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze verplichte technische keuring richt zich in de eerste plaats op de veiligheid van uw auto. Daarnaast is er aandacht voor het milieu door het meten van de uitlaatgassen en controle op lekkage van vloeistoffen. Een derde controlepunt betreft de registratie van uw auto. Een check of uw auto overeenkomt met de technische gegevens zoals die zijn geregistreerd bij de RDW. 

Wanneer is uw auto APK-plichtig? 
Heeft u een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze vier jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een tweejaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s, auto’s op gas en elektrische of hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na drie jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK. De overheid geeft ruim van te voren aan wanneer uw auto (weer) aan de beurt is voor deze keuring.  

Laat uw auto op tijd keuren! 
De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto. Rijden zonder geldige APK is strafbaar. Twijfels over uw vervaldatum APK? Neem met ons contact op. Wij kijken het graag voor u na.

Wat wordt gecontroleerd bij een APK?


Tijdens de APK controleert een van onze keurmeesters uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen. Deze zijn direct van invloed op de veiligheid van uw auto en hiermee op de verkeersveiligheid. Banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, veiligheidsgordels: niets ontsnapt aan de deskundige blik van de keurmeester. Met speciale diagnoseapparatuur voert hij ook een uitlaatgastest om te meten of uw auto aan de wettelijke emissie-eisen (uitstoot van roetdeeltjes door Europese milieu-eisen) voldoet. Verder controleert de keurmeester uw auto op eventuele vloeistoflekkage en checkt hij of de registratie van het voertuig in orde is.

Mochten uit de keuring afkeur- of adviespunten komen, dan kunt u die bij Autobedrijf Tanis direct laten vervangen of repareren. Wij nemen altijd eerst contact met u op en bieden u een heldere offerte. Mocht een onderdeel niet op voorraad zijn, dan is dat vaak snel te regelen via ons uitgebreide netwerk. En duurt dat dan toch even, dan staan wij voor u klaar met onze leenauto’s of haal- en brengservice. 

banner_images_0_159160915628706
man

Werkplaatsafspraak plannen?

Contactgegevens

Volg ons op Instagram

Morgen Internet - Zorgeloos website